LYOFOOD to dominujący na rynku producent żywności liofilizowanej.

LYOFOOD zadebiutował w 1998 roku wypuszczając pierwszą linię liofilizowanych posiłków w odpowiedzi na zapotrzebowanie alpinistów, żeglarzy, turystów i ekstremalnych sportowców.

Produkty tej marki zostały bardzo dobrze przyjęte przez rynek i do dzisiaj cieszą się popularnością. LYOFOOD od początku swojej działalności związany jest z producentem Lyovit. To połączenie sprawia, że produkty oferowane przez nich są naprawdę wyjątkowe.

Miłośnicy podróży, w ofercie producenta, znaleźć mogą wszelkiego rodzaju koktajle zupy, kremy, dania główne, napoje, śniadania, owoce, desery oraz eko proszki. Jest to firma, która dba o każdego i daje do wyboru szeroką gamę dań, między innymi: dania mięsne, wegetariańskie, wegańskie, bez glutenu, bez laktozy oraz żywność organiczną.

Marka LYOFOOD przoduje na rynku żywności liofilizowanej dzięki wykorzystaniu najnowszych technologii oraz współpracy ze specjalistami od spraw żywienia, którzy dbają o to, aby każdy posiłek był odpowiednio zbilansowany.

Należy pamiętać, że producent oferuje wyłącznie dania w 100% naturalne, które nie zawierają konserwantów ani sztucznych dodatków.

Producent  LYOFOOD gwarantuje świeży i naturalny smak swoich potraw, które dodatkowo wyglądają jak domowy obiad. W ramach bezpieczeństwa, każdy posiłek jest kilkukrotnie badany w laboratoriach. Producent oferuje dwa rodzaje opakowań: jedno z nich pozwala na bezpośrednie przygotowanie dania w opakowaniu, bez uzycia dodatkowych naczyń. Drugie natomiast jest wyjątkowo lekkie, co zmniejsza ciężar naszego bagażu.

Mocną stroną potraw liofilizowanych jest ich długi termin przydatności, dlatego jest idealnym rozwiązaniem dla turystów.

Producent żywności LYOFOOD może pochwalić się wieloma zdobytymi nagrodami w swojej branży. Jest to między innymi Nagroda OutDoor Industry z 2013 r., która przyznawana jest za wybitne osiągnięcia.