Darmowa dostawa od 399 zł

Meksykańska Quinoa 140 g Quinoa - Mexican Style Trek'n Eat

31,99 
Ilość
wysyłka 24 h
Dostępna ilość: ponad 10
DARMOWA DOSTAWA od 399 zł AŻ 30 DNI
NA ZWROT
ODBIERZ 15 ZŁ ZA ZAPIS NA NEWSLETTER Odbieram

Trek'n Eat Quinoa - Mexican Style Meksykańska Quinoa 140 g danie liofilizowane

Potrawa poprawia samopoczucie podróżnika, kiedy ten jest zniechęcony trudnymi warunkami atmosferycznymi, a ciało zaczyna odmawiać posłuszeństwa.

Składniki: komosa ryżowa 15%, czerwona komosa 15%, czerwona fasola Kidney, przyprawa, ziemniaki, pomidory, papryka, kukurydza, por, seler, cukier, kminek

Alergeny: dwutlenek siarki i siarczyny, seler

Przyrządzanie: Gotującą się wodę wlać do linii napełnienia (320 ml) bezpośrednio do pojemnika, starannie wymieszać, zamknąć pojemnik i poczekać 8 minut.

Quinoa najlepiej smakuje podawana na gorąco.

  Wartości odżywcze  

  na 100 g      

  na porcję     

kJ/kcal

 1782 / 315

2495 / 441

Białko

 13,1 g

 19,3 g

Tłuszcz

 13,8 g

 19,3 g

Węglowodany

 51,3 g

  71,8 g

w tym cukry

 19,5 g  27,3 g

Błonnik

 4,4 g  6,16 g

Sól

 5,3 g  7,42 g

* wegańskie
* bezglutenowe
* bez laktozy

Waga netto: 140 g. Po dodaniu wody: 460 g

typ dania bez glutenu, bez laktozy, wegańskie, wegetariańskie
rodzaj dania dania główne
liczba kcal na porcje 441
ilość kcal na 100 g 315
waga opakowania [g] 140
waga po przygotowaniu [g] 460
skład komosa ryżowa 15%, czerwona komosa 15%, czerwona fasola Kidney, przyprawa, ziemniaki, pomidory, papryka, kukurydza, por, seler, cukier, kminek
inne Alergeny: dwutlenek siarki i siarczyny, seler

Trek'n Eat to pożywne posiłki dla każdego turysty.

TREK'N EAT TO PEŁNOWARTOŚCIOWE JEDZENIE LIOFILIZOWANE DLA KAŻDEGO TURYSTY

Marka Trek’n Eat jest bardzo dobrze znana wśród podróżników, turystów i sportowców, którzy poszukują dobrego i wartościowego jedzenia, które można przygotować zawsze i wszędzie. Taka właśnie jest żywność liofilizowana Trek’n Eat. Za sprawą wysokiej jakości oraz trosce o dobrobyt każdej osoby znajdującej się z dala od domu, obecnie marka dostępna jest w wielu krajach na świecie zasilając nie tylko ekwipunku podróżnicze, ale również zapewniając pyszne posiłki żeglarzom i żołnierzom oraz w czasie akcji humanitarnych.

HISTORIA MARKI TREK’N EAT

Marka Trek’n Eat powstała w 2004 roku, wraz z przejęciem przez Katadyn Group firmy Trekking-Mahlzeiten GmbH, zajmującej się liofilizacją produktów spożywczych. Po umiędzynarodowieniu, które nastąpiło w 2008 roku, marka została przemianowana na Trek'n Eat i pod tą nazwą sprzedawana jest obecnie. Od momentu rozpoczęcia działalności, marka tworzyła pakiety żywnościowe przeznaczone do spożywania podczas podróży, w czasie akcji ratunkowych oraz ekspedycji. Marka Trek’n Eat znajduje się w bogatym katalogu marek należących do Katadyn Group  korporacja specjalizująca się w tworzeniu rozwiązań dających podróżnikom (i nie tylko) samowystarczalność. Za ich sprawą nawet przy ograniczonym dostępie do wody pitnej i świeżego pożywienia, każdy podróżnik jest w stanie zaspokoić wszystkie swoje podstawowe potrzeby.

ŻYWNOŚĆ LIOFILIZOWANA  CO TO TAKIEGO?

Technologia liofilizacji  została opracowana na początku XX wieku i wykorzystywana była na potrzeby wojska w czasie II wojny światowej. W latach 60. zyskała większy rozgłos i została wprowadzona na rynek komercyjny, gdzie błyskawicznie zdobyła serca podróżników. Jak jednak powstaje żywność liofilizowana? Do uzyskania takiego efektu najpierw należy zamrozić dany produkt, a następnie trzeba wprowadzić go do próżni. W takiej atmosferze, przy zastosowaniu bardzo niskiej temperatury i odpowiedniego ciśnienia, odparowuje się większość wody znajdującej się w żywności. Żywność ta jest pełnowartościowa  posiada mikro i makroelementy we właściwych proporcjach oraz smakuje bez zarzutu. Liofilizaty Trek’n Eat to pożywne dania, które posiadają cechy pożądane przez turystów, tj.: 

  • posiadają długi czas przydatności, 

  • są łatwe i szybkie w przygotowaniu, 

  • są lekkie i zajmują mało miejsca w transporcie,

  • są smaczne i w pełni wartościowe.

OFERTA TREK’N EAT

Jedzenie liofilizowane Trek’n Eat jest pożywne i dobrze zbilansowane. Dostarcza energii podczas dużego wysiłku fizycznego, bez względu na to czy wspinamy się w górach, czy jesteśmy na wyprawie rowerowej. Trek’n Eat przy tworzeniu swoich posiłków nie używa sztucznych barwników czy wzmacniaczy smaku. Dania są smaczne, zdrowe i odżywcze. Liofilizaty Trek’n Eat zapakowane są w wodoodporne zamykane opakowania, które mogą posłużyć jako naczynie do przygotowania posiłku. Wystarczy oderwać górną część opakowania, zalać ciepłą wodą do wyznaczonej linii, chwilę poczekać, a następnie można się cieszyć przepysznym daniem na łonie przyrody, z dala od cywilizacji. Warto zaopatrzyć się również w pojemnik izolacyjny na posiłki liofilizowane Trek’n Eat, jak np. Heat Pouch Optimus, który ochroni nasze jedzenie przed zbyt szybkim wychłodzeniem, a nasze dłonie przed ewentualnym poparzeniem. 

PYSZNY POSIŁEK W PODRÓŻY

Dania liofilizowane Trek’n Eat to prawdziwa różnorodność smaków. Do wyboru mamy dania główne, zupy, śniadania i desery. Dobry dzień warto rozpocząć np. od pełnoziarnistego musli z owocami lub liofilizowanej jajecznicy z cebulką. Na obiad polecamy risotto po bałkańsku Trek’n Eat, kurczaka tikka masala lub liofilizowany gulasz irlandzki z jagnięciną. Po obiedzie chyba każdy skusi się na liofilizowany deser, waniliową leguminę ryżową lub mus czekoladowy.

 
Opinie klientów

Twoja opinia może być pierwsza.

Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię