Posiłek jajecznica meksykańska 270g (liofilizat) - żywność liofilizowana LYOfood

25,60 
Ilość
wysyłka 24 h
Dostępna ilość: ponad 10
DARMOWA DOSTAWA od 399 zł AŻ 30 DNI
NA ZWROT
ODBIERZ 15 ZŁ ZA ZAPIS NA NEWSLETTER Odbieram

LYOfood jajecznica meksykańska - liofilizowane śniadanie dla 1 osoby porcja 270 gram

Masz ochotę na śniadanie z jajem? W takim razie idealnym wyborem jest jajecznica mkeksykańska Lyo Food, która nadaje się do spożycia przez wegetarian! Klasyczne śniadanie w góry czy na podróż, które towarzyszy ludzkości od wielu lat. 

Liofilizowana jajecznica meksykańska to wyjątkowa wersja jajecznicy, do której dodanych zostało kilka wybornych składników odżywczych, takich jak czerwona fasola, ser kozi oraz kukurydza. Wszystko to daje dodatkową energię na rozpoczęcie wyjątkowego dnia!

Liofilizowane produkty firmy LYO FOOD wyróżniają się minimalną wagą i maksymalnymi wartościami odżywczymi.

Bezglutenowa jajecznica liofilizowana Lyo Food jest bardzo sycąca i dodaje energii na długotrwały wysiłek.

Ultralekkie opakowanie jest bardzo funkcjonalne:
- umożliwia zachowanie jak najmniejszej wagi i wymiarów
- ułatwia przygotowanie potrawy bezpośrednio w opakowaniu.

Producent opiera się na nowoczesnych technologiach i ściśle współpracuje ze specjalistami ds. żywienia, tworząc produkty w 100% naturalne, bez konserwantów, sztucznych dodatków i barwników.

Liofilizowana żywność ma wiele zalet. Proces liofilizacji potraw polega na usunięciu z nich 98% wody, co czyni je znacznie lżejszymi od standardowych produktów. Usunięcie wody uniemożliwia rozwój mikroorganizmów, więc takie produkty mają długi termin przydatności do spożycia.

Torebki są hermetycznie zamykane i zawierają pochłaniacz tlenu.

Liofilizowane posiłki są wysokokaloryczne i zachowują swoje naturalne wartości mineralne i witaminy. Liofilizowane produkty są utrzymywane w swojej naturalnej formie i kształcie, wyglądając jak zwykły domowy posiłek.

Produkty LYO FOOD przyrządzane są wyłącznie z naturalnych składników najwyższej jakości. Wykorzystywane zioła w większości pochodzą z własnych plantacji LYO, co czyni potrawy jeszcze bardziej wyjątkowymi.

Aby zapewnić wysoki standard bezpieczeństwa, posiłki są dwukrotnie badane w laboratorium – po ugotowaniu i po liofilizacji.

ŁATWE I SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU

Przygotowanie posiłku liofilizacyjnego 1

 Rozerwij torebkę używając nacięcia nad struną

Przygotowanie jedzenia liofilizacyjnego 2

Usuń torebkę z pochłaniaczem tlenu

Przygotowanie LYO Food krok 3

Dodaj gorącej, przegotowanej wody

Jedzenie liofilizowane przygotowanie krok 4

Dobrze zamieszaj

Krok 5 przygotowania jedzenia liofilizowanego

Zamknij zapięcie strunowe (ZIP) i zaczekaj kilka minut

Przygotowanie posiłku liofilizacyjnego krok 6

Przerwij opakowanie używając nacięcia pod struną i zamieszaj

Smacznego życzy ekipa campingshop.pl!

Skład:
-masa jajowa (jaja, kwas cytrynowy) 44%,
-papryka czerwona 14%,
-cebula 13%,
-fasola czerwona 12%,
-kukurydza,
-ser (mleko owcze, sól, podpuszczka),
-oliwa z oliwek,
-liście kolendry,
-papryczka chili,
-sól,
-czosnek

Opakowanie zawiera porcję jajecznicy meksykańskiej w ilości 270 gram (po uwodnieniu), co odpowiada 1 porcji śniadaniowej.

  • 100% naturalnych składników
  • BRAK sztucznych dodatków
  • BRAK konserwantów
  • BEZ glutenu
  • BEZ dodatku cukrów

 

Wartości odżywcze Na 100g Porcja 75 g (270g po uwodnieniu)
Kalorie 1928 kJ / 462 kcal 1446 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 21,60 g 16,20 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,50 g 6,38 g
Węglowodany 30,00 g 22,50 g
W tym cukry 9,50 g 7,13 g
Błonnik 7,50 g 5,63 g
Białko 32,9 g 24,68 g
Sól 2,35 g 1,76 g
typ dania bez glutenu, wegetariańskie
rodzaj dania śniadania
liczba kcal na porcje 347 kcal
ilość kcal na 100 g suchego produktu 462
waga opakowania [g] 75
waga po przygotowaniu [g] 270
skład masa jajowa (jaja, kwas cytrynowy) 44%, papryka czerwona 14%, cebula 13%, fasola czerwona 12%, kukurydza, ser (mleko owcze, sól, podpuszczka), oliwa z oliwek, liście kolendry, papryczka chili, sól, czosnek

LYOFOOD to dominujący na rynku polski producent żywności liofilizowanej.

Liofilizaty to doskonałe jedzenie na trekking, które powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja polega na odparowaniu wody z żywności w odpowiednich warunkach termicznych, tak aby uzyskać posiłek zawierający około 2% wilgoci. Dzięki temu żywność liofilizowana LYOfood jest niezwykle lekka, posiada długi czas przydatności do spożycia (nawet 3 lata), łatwo ją przygotować na szlaku (wystarczy zalać wodą i poczekać kilka minut) oraz zachowuje pełny smak i wartości odżywcze, co jest istotne przy wzmożonym wysiłku fizycznym.

 

Marka LYOfood podbiła rynek turystyczny oferując szeroką gamę smaków i dań do wyboru. W ofercie Lyo Expedition mamy więc dania główne takie jak Bigos, który jest bestsellerem jeśli chodzi o żywność na trekking, a także gulasz wieprzowy z kaszą, potrawę meksykańską z ryżem, czy bardziej wymyślne jak risotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado czy zielone curry z pokrzywą. Zupy liofilizowane LYOfood są bardzo pożywne i smaczne. Mamy do wyboru wiele smaków, jak chociażby krem cebulowo porowy, zupę gulaszową z ziemniakami czy gazpacho. Marka LYOfood nie skupia się jedynie na obiadach liofilizowanych, ale oferuje także śniadania, owoce i desery. Można wybierać pomiędzy wieloma smakami, jak eko jaglanka z maliną i aronią, owsianka kokosowa z jagodami, figami i nasionami chia oraz liofilizowanymi owocami.

 

Wybierając jedzenie liofilizowane LYOfood mamy pewność co jemy. Każdy posiłek posiada oznaczenia dotyczące zawartych produktów alergizujących, w tym laktozy i glutenu. Marka LYOfood oferuje także liofilizowane dania wegetariańskie.

 

Dlaczego warto wybrać liofilizaty LYOfood?

Jedzenie liofilizowane marki LYOfood nie zawiera żadnych konserwantów oraz sztucznych dodatków. Do produkcji dań są wykorzystywane tylko naturalne składniki. Dostawcy poszczególnych składników są dokładnie sprawdzani, aby zostały zapewnione wysokie standardy jakości żywności, a zioła i przyprawy pochodzą z własnych plantacji. Dania liofilizowane LYOfood wyróżniają się smakiem, ponieważ najpierw są przygotowywane w całości, a następnie dopiero poddawane procesowi liofilizacji. Taka produkcja zapewnia świeży i w pełni naturalny smak posiłkom Lyo Expedition. Liofilizacja pozwala także na zachowanie oryginalnego kształtu i konsystencji wszystkich składników, dlatego też produkty LYOfood nie tylko cieszą podniebienie, ale i oko. Żywność Lyo Expedition jest dwukrotnie badana i sprawdzana w laboratorium, po ugotowaniu oraz po liofilizacji, dzięki czemu posiłki są bezpieczne pod każdym względem.

 

Żywność liofilizowana LYOfood to doskonałe jedzenie na każdy trekking. Posiłki posiadają wysoką wartość odżywczą i są wysokokaloryczne, co jest bardzo istotne przy wzmożonym wysiłku fizycznym. Lyo Expedition warto wybrać wybierając jedzenie w góry czy na wycieczkę rowerową. Dodatkowo proces liofilizacji zachowuje wszystkie wartości mineralne i witaminy w posiłkach. Dania te są ultralekkie oraz znajdują się w funkcjonalnym opakowaniu, które można wykorzystać do przygotowania posiłku. Wystarczy oderwać górną część opakowania, zalać wodą, użyć zamknięcia strunowego i poczekać, a następnie cieszyć się przepysznym smakiem zdrowych posiłków z widokiem na góry lub morze.

Opinie klientów

Twoja opinia może być pierwsza.

Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię