Posiłek makaron farfalle w sosie szpinakowo serowym 500g (liofilizat) - żywność liofilizowana LYOfood

34,90  35,90  cena obniżona: promocja cenowa na produkt
Wybierz wielkość:
Ilość
wysyłka 24 h
Dostępna ilość: ponad 10
DARMOWA DOSTAWA od 399 zł AŻ 30 DNI
NA ZWROT
ODBIERZ 15 ZŁ ZA ZAPIS NA NEWSLETTER Odbieram
Podziel się:
OPINIE KLIENTÓW

LYOfood Makaron Farfalle w sosie szpinakowo serowym 500g - wegetariańska żywność liofilizowana

Smaczny obiad liofilizowany dla wegetarian i nie tylko. Pożywny, smaczny i lekki obiad w góry, na wyprawę samochodową czy dla turystyki rowerowej.

Liofilizowany makaron farfalle w sosie szpinakowo-serowym LYO Food to bogactwo pysznych smaków prosto z włoskiej kuchni! Makaron penne w połączeniu z mielonym mięsem w doskonałym, pomidorowym sosie bolońskim.

Liofilizowane produkty firmy LYO FOOD wyróżniają się minimalną wagą i maksymalnymi wartościami odżywczymi.

Porcja liofilizowanego makaronu farfalle w sosie szpinakowo-serowym dodaje energii na długotrwały wysiłek.

Ultralekkie podwójne opakowanie jest bardzo funkcjonalne:
- pierwsze umożliwia zachowanie jak najmniejszej wagi i wymiarów
- drugie ułatwia przygotowanie potrawy bezpośrednio w opakowaniu.

Producent opiera się na nowoczesnych technologiach i ściśle współpracuje ze specjalistami ds. żywienia, tworząc produkty w 100% naturalne, bez konserwantów, sztucznych dodatków i barwników.

Liofilizowana żywność ma wiele zalet. Proces liofilizacji potraw polega na usunięciu z nich 98% wody, co czyni je znacznie lżejszymi od standardowych produktów. Usunięcie wody uniemożliwia rozwój mikroorganizmów, więc takie produkty mają długi termin przydatności do spożycia.

Torebki są hermetycznie zamykane i zawierają pochłaniacz tlenu.

Liofilizowane posiłki są wysokokaloryczne i zachowują swoje naturalne wartości mineralne i witaminy. Liofilizowane produkty są utrzymywane w swojej naturalnej formie i kształcie, wyglądając jak zwykły domowy posiłek.

Produkty LYO FOOD przyrządzane są wyłącznie z naturalnych składników najwyższej jakości. Wykorzystywane zioła w większości pochodzą z własnych plantacji LYO, co czyni potrawy jeszcze bardziej wyjątkowymi.

Aby zapewnić wysoki standard bezpieczeństwa, posiłki są dwukrotnie badane w laboratorium – po ugotowaniu i po liofilizacji.

ŁATWE I SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU

Przygotowanie posiłku liofilizacyjnego 1

 Rozerwij torebkę używając nacięcia nad struną

Przygotowanie jedzenia liofilizacyjnego 2

Usuń torebkę z pochłaniaczem tlenu

Przygotowanie LYO Food krok 3

Dodaj gorącej, przegotowanej wody

Jedzenie liofilizowane przygotowanie krok 4

Dobrze zamieszaj

Krok 5 przygotowania jedzenia liofilizowanego

Zamknij zapięcie strunowe (ZIP) i zaczekaj kilka minut

Przygotowanie posiłku liofilizacyjnego krok 6

Przerwij opakowanie używając nacięcia pod struną i zamieszaj

Smacznego życzy ekipa campingshop.pl!

Skład:
- szpinak 42%,
- makaron (semolina z pszenicy),
- cebula,
- śmietana,
- ser Gorgonzola 2%,
- migdały,
- sól,
- czosnek,
- masło.

Posiłki liofilizowane LYO Food są produkowane wyłącznie w Polsce.

Opakowanie zawiera dużą, podwójną porcję wegetariańskiego jedzenia liofilizowanego Makaron farfalle w sosie szpinakowo-serowym LYO Food 500 gram

  • 100% naturalnych składników
  • BRAK sztucznych dodatków
  • BRAK konserwantów
  • BEZ dodatku cukrów

 

Wartości odżywcze Na 100g Na porcję 132g (500g po uwodnieniu)  Na porcję 98g (370g po uwodnieniu)
Kalorie 1875 kJ / 448 kcal 2475 kJ / 591 kcal 1838 kJ / 439 kcal
Tłuszcz 20,10 g 26,53 g 19,70 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,60 g 11,35 g 8,43g
Węglowodany 44,60 g 58,87 g 43,71 g
W tym cukry 7,90 g 10,43 g 7,74g
Błonnik 9,02 g 11,91 g 8,84 g
Białko 17,70 g 23,36 g 17,35 g
Sól 3,10 g 4,09 g 3,04 g
typ dania wegetariańskie
rodzaj dania dania główne
liczba kcal na porcje 591
ilość kcal na 100 g suchego produktu 448
waga opakowania [g] 132
waga po przygotowaniu [g] 500
skład makaron farfalle (semolina z pszenicy durum) 40%, szpinak 26%, cebula 11%, śmietana 6%, ser gorgonzola 6%, migdały 3%, czosnek,masło, sól, pieprz
inne dla alergików: zawiera mąkę pszenną, śmietanę, ser gorgonzola oraz migdały

LYOFOOD to dominujący na rynku polski producent żywności liofilizowanej.

Liofilizaty to doskonałe jedzenie na trekking, które powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja polega na odparowaniu wody z żywności w odpowiednich warunkach termicznych, tak aby uzyskać posiłek zawierający około 2% wilgoci. Dzięki temu żywność liofilizowana LYOfood jest niezwykle lekka, posiada długi czas przydatności do spożycia (nawet 3 lata), łatwo ją przygotować na szlaku (wystarczy zalać wodą i poczekać kilka minut) oraz zachowuje pełny smak i wartości odżywcze, co jest istotne przy wzmożonym wysiłku fizycznym.

 

Marka LYOfood podbiła rynek turystyczny oferując szeroką gamę smaków i dań do wyboru. W ofercie Lyo Expedition mamy więc dania główne takie jak Bigos, który jest bestsellerem jeśli chodzi o żywność na trekking, a także gulasz wieprzowy z kaszą, potrawę meksykańską z ryżem, czy bardziej wymyślne jak risotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado czy zielone curry z pokrzywą. Zupy liofilizowane LYOfood są bardzo pożywne i smaczne. Mamy do wyboru wiele smaków, jak chociażby krem cebulowo porowy, zupę gulaszową z ziemniakami czy gazpacho. Marka LYOfood nie skupia się jedynie na obiadach liofilizowanych, ale oferuje także śniadania, owoce i desery. Można wybierać pomiędzy wieloma smakami, jak eko jaglanka z maliną i aronią, owsianka kokosowa z jagodami, figami i nasionami chia oraz liofilizowanymi owocami.

 

Wybierając jedzenie liofilizowane LYOfood mamy pewność co jemy. Każdy posiłek posiada oznaczenia dotyczące zawartych produktów alergizujących, w tym laktozy i glutenu. Marka LYOfood oferuje także liofilizowane dania wegetariańskie.

 

Dlaczego warto wybrać liofilizaty LYOfood?

Jedzenie liofilizowane marki LYOfood nie zawiera żadnych konserwantów oraz sztucznych dodatków. Do produkcji dań są wykorzystywane tylko naturalne składniki. Dostawcy poszczególnych składników są dokładnie sprawdzani, aby zostały zapewnione wysokie standardy jakości żywności, a zioła i przyprawy pochodzą z własnych plantacji. Dania liofilizowane LYOfood wyróżniają się smakiem, ponieważ najpierw są przygotowywane w całości, a następnie dopiero poddawane procesowi liofilizacji. Taka produkcja zapewnia świeży i w pełni naturalny smak posiłkom Lyo Expedition. Liofilizacja pozwala także na zachowanie oryginalnego kształtu i konsystencji wszystkich składników, dlatego też produkty LYOfood nie tylko cieszą podniebienie, ale i oko. Żywność Lyo Expedition jest dwukrotnie badana i sprawdzana w laboratorium, po ugotowaniu oraz po liofilizacji, dzięki czemu posiłki są bezpieczne pod każdym względem.

 

Żywność liofilizowana LYOfood to doskonałe jedzenie na każdy trekking. Posiłki posiadają wysoką wartość odżywczą i są wysokokaloryczne, co jest bardzo istotne przy wzmożonym wysiłku fizycznym. Lyo Expedition warto wybrać wybierając jedzenie w góry czy na wycieczkę rowerową. Dodatkowo proces liofilizacji zachowuje wszystkie wartości mineralne i witaminy w posiłkach. Dania te są ultralekkie oraz znajdują się w funkcjonalnym opakowaniu, które można wykorzystać do przygotowania posiłku. Wystarczy oderwać górną część opakowania, zalać wodą, użyć zamknięcia strunowego i poczekać, a następnie cieszyć się przepysznym smakiem zdrowych posiłków z widokiem na góry lub morze.

Opinie klientów
napisał/a: brać !
zdecydowanie jedno z najlepszych dań od LYO.
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Porady związane z tym produktem Żywność liofilizowana
Dla kogo jest żywność liofilizowana?
Żywność liofilizowana
Dla kogo jest żywność liofilizowana?
Co spakować w góry jesienią?
Co zabrać na spływ kajakowy?
Lista 13 rzeczy do zabrania w góry
Co zapakować do sakw rowerowych?
Co zabrać na wakacje? Lista rzeczy!