Darmowa dostawa od 399 zł

Risotto po bałkańsku 250 g Trek'n Eat dla 2 osób

37,99 
Wybierz rozmiar:
Ilość
wysyłka 48/72 h
Dostępna ilość: ponad 10
DARMOWA DOSTAWA od 399 zł AŻ 30 DNI
NA ZWROT
ODBIERZ 15 ZŁ ZA ZAPIS NA NEWSLETTER Odbieram

Trek'n Eat Risotto po bałkańsku 250 gram danie liofilizowane na biwak dla dwóch osób

Danie z ryżu po bałkańsku zachwyci nas smakiem wołowiny, która doprawiona została cebulą, ziołami oraz papryką. Całość uzupełnia ryż, który doskonale sprawdza się w regeneracji braków energetycznych powstałych w wyniku intensywnego wysiłku fizycznego.

Produkt bogaty jest w białko oraz węglowodany. Potrawa wykonana została z najwyższej jakości składników. Całość jest bardzo prosta do przygotowania. Wystarczy opakowanie zalać gotującą się wodą, zamieszać i odczekać około 10 minut. 

Przygotowanie: Gotującą się wodę wlać do linii napełnienia (600 ml) bezpośrednio do pojemnika, starannie wymieszać, zamknąć pojemnik i poczekać 10-12 minut.

Składniki: 43% ryż, wołowina suszona, tłuszcz naturalny, papryka, cebula, pomidory, skrobia modyfikowana, sól spożywcza, laktoza, cukier, aromat, ekstrakt drozdżowy, mąka pszenna, drożdze w proszku, przyprawy, aromat (z pszenica, selerem), kazeina, karmel, glukoza, maltodekstryna

Mięso liofilizowane: 13,8 g (odpowiada ok. 66 g świeżego mięsa)

Wartości odżywcze na 100 g       na porcję     
kJ/kcal 1753/420 4382,5/1050
Białko 16 g 40 g
Tłuszcz 13 g 32,5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe     8 g 20 g
Węglowodany 55 g 137,5 g
w tym cukier 9,5 g 23,75 g
Błonnik 4,8 g 12 g
Sól 3,8 g 9,5 g

*zawiera mięso

Waga netto: 250g 
Po dodaniu wody: 850g

Sprawdź podobne produkty!

typ dania pozostałe
rodzaj dania dania główne
liczba kcal na porcje 1050
ilość kcal na 100 g suchego produktu 420
waga opakowania [g] 250
waga po przygotowaniu [g] 850
skład 43% ryż, wołowina suszona, tłuszcz naturalny, papryka, cebula, pomidory, skrobia modyfikowana, sól spozywcza, laktoza, cukier, aromat, ekstrakt drozdzowy, maka pszenna, drozdze w proszku, przyprawy, aromat (z pszenica, selerem), kazeina, karmel, glukoza,
inne dla alergików: zawiera gluten, laktoza, mleko, seler

Trek'n Eat to pożywne posiłki dla każdego turysty.

TREK'N EAT TO PEŁNOWARTOŚCIOWE JEDZENIE LIOFILIZOWANE DLA KAŻDEGO TURYSTY

Marka Trek’n Eat jest bardzo dobrze znana wśród podróżników, turystów i sportowców, którzy poszukują dobrego i wartościowego jedzenia, które można przygotować zawsze i wszędzie. Taka właśnie jest żywność liofilizowana Trek’n Eat. Za sprawą wysokiej jakości oraz trosce o dobrobyt każdej osoby znajdującej się z dala od domu, obecnie marka dostępna jest w wielu krajach na świecie zasilając nie tylko ekwipunku podróżnicze, ale również zapewniając pyszne posiłki żeglarzom i żołnierzom oraz w czasie akcji humanitarnych.

HISTORIA MARKI TREK’N EAT

Marka Trek’n Eat powstała w 2004 roku, wraz z przejęciem przez Katadyn Group firmy Trekking-Mahlzeiten GmbH, zajmującej się liofilizacją produktów spożywczych. Po umiędzynarodowieniu, które nastąpiło w 2008 roku, marka została przemianowana na Trek'n Eat i pod tą nazwą sprzedawana jest obecnie. Od momentu rozpoczęcia działalności, marka tworzyła pakiety żywnościowe przeznaczone do spożywania podczas podróży, w czasie akcji ratunkowych oraz ekspedycji. Marka Trek’n Eat znajduje się w bogatym katalogu marek należących do Katadyn Group  korporacja specjalizująca się w tworzeniu rozwiązań dających podróżnikom (i nie tylko) samowystarczalność. Za ich sprawą nawet przy ograniczonym dostępie do wody pitnej i świeżego pożywienia, każdy podróżnik jest w stanie zaspokoić wszystkie swoje podstawowe potrzeby.

ŻYWNOŚĆ LIOFILIZOWANA  CO TO TAKIEGO?

Technologia liofilizacji  została opracowana na początku XX wieku i wykorzystywana była na potrzeby wojska w czasie II wojny światowej. W latach 60. zyskała większy rozgłos i została wprowadzona na rynek komercyjny, gdzie błyskawicznie zdobyła serca podróżników. Jak jednak powstaje żywność liofilizowana? Do uzyskania takiego efektu najpierw należy zamrozić dany produkt, a następnie trzeba wprowadzić go do próżni. W takiej atmosferze, przy zastosowaniu bardzo niskiej temperatury i odpowiedniego ciśnienia, odparowuje się większość wody znajdującej się w żywności. Żywność ta jest pełnowartościowa  posiada mikro i makroelementy we właściwych proporcjach oraz smakuje bez zarzutu. Liofilizaty Trek’n Eat to pożywne dania, które posiadają cechy pożądane przez turystów, tj.: 

  • posiadają długi czas przydatności, 

  • są łatwe i szybkie w przygotowaniu, 

  • są lekkie i zajmują mało miejsca w transporcie,

  • są smaczne i w pełni wartościowe.

OFERTA TREK’N EAT

Jedzenie liofilizowane Trek’n Eat jest pożywne i dobrze zbilansowane. Dostarcza energii podczas dużego wysiłku fizycznego, bez względu na to czy wspinamy się w górach, czy jesteśmy na wyprawie rowerowej. Trek’n Eat przy tworzeniu swoich posiłków nie używa sztucznych barwników czy wzmacniaczy smaku. Dania są smaczne, zdrowe i odżywcze. Liofilizaty Trek’n Eat zapakowane są w wodoodporne zamykane opakowania, które mogą posłużyć jako naczynie do przygotowania posiłku. Wystarczy oderwać górną część opakowania, zalać ciepłą wodą do wyznaczonej linii, chwilę poczekać, a następnie można się cieszyć przepysznym daniem na łonie przyrody, z dala od cywilizacji. Warto zaopatrzyć się również w pojemnik izolacyjny na posiłki liofilizowane Trek’n Eat, jak np. Heat Pouch Optimus, który ochroni nasze jedzenie przed zbyt szybkim wychłodzeniem, a nasze dłonie przed ewentualnym poparzeniem. 

PYSZNY POSIŁEK W PODRÓŻY

Dania liofilizowane Trek’n Eat to prawdziwa różnorodność smaków. Do wyboru mamy dania główne, zupy, śniadania i desery. Dobry dzień warto rozpocząć np. od pełnoziarnistego musli z owocami lub liofilizowanej jajecznicy z cebulką. Na obiad polecamy risotto po bałkańsku Trek’n Eat, kurczaka tikka masala lub liofilizowany gulasz irlandzki z jagnięciną. Po obiedzie chyba każdy skusi się na liofilizowany deser, waniliową leguminę ryżową lub mus czekoladowy.

 
Opinie klientów

Twoja opinia może być pierwsza.

Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię