Zawsze sprawdzony pomysł na prezent - bony prezentowe! Sprawdź >>

Liofilizowany obiad Trek'n Eat Chili con Carne 200 g

EAN: 4015753422074 | Kod produktu: 34202007

34,99 
Wybierz wielkość:
Ilość
wysyłka 24 h
Dostępna ilość: ponad 10
DARMOWA DOSTAWA od 399 zł AŻ 30 DNI
NA ZWROT
ODBIERZ 15 ZŁ ZA ZAPIS NA NEWSLETTER Odbieram

Trek'n Eat Chili con Carne 200 gram liofilizowane jedzenie turystyczne 

Chili con Carne to potrawa, której główny składnik stanowi czerwona fasola. Danie uzupełnia doskonale przyprawiona wołowina. Smaku całości nadaje prażona cebulka, pomidory oraz papryka. Dzięki temu danie jest niezwykle smaczne oraz aromatyczne.

Całość jest bardzo prosta do przygotowania. Zawartość opakowania wystarczy zalać gorącą wodą, a następnie wymieszać i odczekać ok. 10 minut.

Składniki: 42% czerwona fasola, 12% wołowina, pomidory, prażona cebulka (76% cebula, olej roślinny (olej rzepakowy, olej palmowy), mączka pszenna, sól spożywcza), maltodekstryna, teksturowane białko sojowe, brzeczka, tłuszcz palmowy, papryka, skrobia, cukier mleczny, cukier, ekstrakt z drożdży, aromat, sól spożywcza, środek rozdzielający: kwas krzemowy Mieso liofilizowane: 21,6 g (odpowiada ok. 86 g swiezego miesa).

Wartości odżywcze na 100 g       na porcję     
kJ/kcal 1486/355
2674.8 / 639
Białko 25g 45g
Tłuszcz 12g 21,6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe     5,8 g 10.44g
Węglowodany
36g
64,8 g
w tym cukier 7g 12,6 g
Błonnik 13 g 23,4 g
Sól 3,2 g 5,76 g

* danie zawiera mięso

typ dania pozostałe
rodzaj dania dania główne
liczba kcal na porcje 639
ilość kcal na 100 g suchego produktu 355
waga opakowania [g] 180
waga po przygotowaniu [g] 630
skład 42% czerwona fasola, 12% wołowina, pomidory, prażona cebulka (76% cebula, olej roślinny (olej rzepakowy, olej palmowy), mączka pszenna, sól spożywcza), maltodekstryna, teksturowane białko sojowe, brzeczka, tłuszcz palmowy, papryka, skrobia, cukier mleczny
inne Węglowodany: 36g/100g Tłuszcz: 12g/100g Białko: 25g/100 Gluten: możliwy Laktoza:  możliwy
Kod produktu 34202007

Trek'n Eat to pożywne posiłki dla każdego turysty.

TREK'N EAT TO PEŁNOWARTOŚCIOWE JEDZENIE LIOFILIZOWANE DLA KAŻDEGO TURYSTY

Marka Trek’n Eat jest bardzo dobrze znana wśród podróżników, turystów i sportowców, którzy poszukują dobrego i wartościowego jedzenia, które można przygotować zawsze i wszędzie. Taka właśnie jest żywność liofilizowana Trek’n Eat. Za sprawą wysokiej jakości oraz trosce o dobrobyt każdej osoby znajdującej się z dala od domu, obecnie marka dostępna jest w wielu krajach na świecie zasilając nie tylko ekwipunku podróżnicze, ale również zapewniając pyszne posiłki żeglarzom i żołnierzom oraz w czasie akcji humanitarnych.

HISTORIA MARKI TREK’N EAT

Marka Trek’n Eat powstała w 2004 roku, wraz z przejęciem przez Katadyn Group firmy Trekking-Mahlzeiten GmbH, zajmującej się liofilizacją produktów spożywczych. Po umiędzynarodowieniu, które nastąpiło w 2008 roku, marka została przemianowana na Trek'n Eat i pod tą nazwą sprzedawana jest obecnie. Od momentu rozpoczęcia działalności, marka tworzyła pakiety żywnościowe przeznaczone do spożywania podczas podróży, w czasie akcji ratunkowych oraz ekspedycji. Marka Trek’n Eat znajduje się w bogatym katalogu marek należących do Katadyn Group  korporacja specjalizująca się w tworzeniu rozwiązań dających podróżnikom (i nie tylko) samowystarczalność. Za ich sprawą nawet przy ograniczonym dostępie do wody pitnej i świeżego pożywienia, każdy podróżnik jest w stanie zaspokoić wszystkie swoje podstawowe potrzeby.

ŻYWNOŚĆ LIOFILIZOWANA  CO TO TAKIEGO?

Technologia liofilizacji  została opracowana na początku XX wieku i wykorzystywana była na potrzeby wojska w czasie II wojny światowej. W latach 60. zyskała większy rozgłos i została wprowadzona na rynek komercyjny, gdzie błyskawicznie zdobyła serca podróżników. Jak jednak powstaje żywność liofilizowana? Do uzyskania takiego efektu najpierw należy zamrozić dany produkt, a następnie trzeba wprowadzić go do próżni. W takiej atmosferze, przy zastosowaniu bardzo niskiej temperatury i odpowiedniego ciśnienia, odparowuje się większość wody znajdującej się w żywności. Żywność ta jest pełnowartościowa  posiada mikro i makroelementy we właściwych proporcjach oraz smakuje bez zarzutu. Liofilizaty Trek’n Eat to pożywne dania, które posiadają cechy pożądane przez turystów, tj.: 

  • posiadają długi czas przydatności, 

  • są łatwe i szybkie w przygotowaniu, 

  • są lekkie i zajmują mało miejsca w transporcie,

  • są smaczne i w pełni wartościowe.

OFERTA TREK’N EAT

Jedzenie liofilizowane Trek’n Eat jest pożywne i dobrze zbilansowane. Dostarcza energii podczas dużego wysiłku fizycznego, bez względu na to czy wspinamy się w górach, czy jesteśmy na wyprawie rowerowej. Trek’n Eat przy tworzeniu swoich posiłków nie używa sztucznych barwników czy wzmacniaczy smaku. Dania są smaczne, zdrowe i odżywcze. Liofilizaty Trek’n Eat zapakowane są w wodoodporne zamykane opakowania, które mogą posłużyć jako naczynie do przygotowania posiłku. Wystarczy oderwać górną część opakowania, zalać ciepłą wodą do wyznaczonej linii, chwilę poczekać, a następnie można się cieszyć przepysznym daniem na łonie przyrody, z dala od cywilizacji. Warto zaopatrzyć się również w pojemnik izolacyjny na posiłki liofilizowane Trek’n Eat, jak np. Heat Pouch Optimus, który ochroni nasze jedzenie przed zbyt szybkim wychłodzeniem, a nasze dłonie przed ewentualnym poparzeniem. 

PYSZNY POSIŁEK W PODRÓŻY

Dania liofilizowane Trek’n Eat to prawdziwa różnorodność smaków. Do wyboru mamy dania główne, zupy, śniadania i desery. Dobry dzień warto rozpocząć np. od pełnoziarnistego musli z owocami lub liofilizowanej jajecznicy z cebulką. Na obiad polecamy risotto po bałkańsku Trek’n Eat, kurczaka tikka masala lub liofilizowany gulasz irlandzki z jagnięciną. Po obiedzie chyba każdy skusi się na liofilizowany deser, waniliową leguminę ryżową lub mus czekoladowy.

 
Opinie klientów

Twoja opinia może być pierwsza.

Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię