Pełnoziarniste musli z owocami to pyszne śniadanie liofilizowane, które sprawdzi się na biwakach i wędrówkach. Proste połączenie owoców, musli i mleka, tworzy iesamowitą gamę smaków i zapachów, która zaspokoi głód i doda energii na wiele godzin wędrówki.
Składniki: płatki owsiane pełnoziarniste 25%, płatki przenicy pełnoziarniste 25%, sułtanki, płatki kukurydziane (kukurydza, cukier, sól, ekstrakt słodowy jęczmienny), migdały, ananas, truskawki, orzechy laskowe, nasiona słonecznika, mleko pełne w proszku, cukier, maltodekstryna.
Alergeny: gluten, laktoza, mleko, owoce łupinowe
Przyrządzanie: Gotującą się wodę wlać do linii napełnienia (210 ml) bezpośrednio do pojemnika, starannie wymieszać. Smacznego!
Wartości odżywcze | na 100 g | na porcję |
kJ/kcal | 1650/394 | 2475/591 |
Białko | 11,5 g | 17,25 g |
Tłuszcz | 10,8 g | 16,2 g |
Węglowodany | 57,9 g | 86,85 g |
w tym cukier | 21,3 g | 31,95 g |
Błonnik | 8,5 g | 12,75 g |
Sól | 0,1 g | 0,15 g |
Waga netto: 150 g
Po dodaniu wody: 360 g
Okres trwałości od daty produkcji to 5 lat. Wyprodukowano w Niemczech, przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
typ dania | wegetariańskie |
rodzaj dania | desery, śniadania |
liczba kcal na porcje | 591 |
ilość kcal na 100 g suchego produktu | 394 |
waga opakowania [g] | 150 |
waga po przygotowaniu [g] | 360 |
skład | płatki owsiane pełnoziarniste 25%, płatki przenicy pełnoziarniste 25%, sułtanki, płatki kukurydziane (kukurydza, cukier, sól, ekstrakt słodowy jęczmienny), migdały, ananas, truskawki, orzechy laskowe, nasiona słonecznika, mleko pełne w proszku, cukier, ma |
inne | alergeny: gluten, laktoza, mleko, owoce łupinowe |
Kod produktu | 30101006 |
Marka Trek’n Eat jest bardzo dobrze znana wśród podróżników, turystów i sportowców, którzy poszukują dobrego i wartościowego jedzenia, które można przygotować zawsze i wszędzie. Taka właśnie jest żywność liofilizowana Trek’n Eat. Za sprawą wysokiej jakości oraz trosce o dobrobyt każdej osoby znajdującej się z dala od domu, obecnie marka dostępna jest w wielu krajach na świecie zasilając nie tylko ekwipunku podróżnicze, ale również zapewniając pyszne posiłki żeglarzom i żołnierzom oraz w czasie akcji humanitarnych.
Marka Trek’n Eat powstała w 2004 roku, wraz z przejęciem przez Katadyn Group firmy Trekking-Mahlzeiten GmbH, zajmującej się liofilizacją produktów spożywczych. Po umiędzynarodowieniu, które nastąpiło w 2008 roku, marka została przemianowana na Trek'n Eat i pod tą nazwą sprzedawana jest obecnie. Od momentu rozpoczęcia działalności, marka tworzyła pakiety żywnościowe przeznaczone do spożywania podczas podróży, w czasie akcji ratunkowych oraz ekspedycji. Marka Trek’n Eat znajduje się w bogatym katalogu marek należących do Katadyn Group – korporacja specjalizująca się w tworzeniu rozwiązań dających podróżnikom (i nie tylko) samowystarczalność. Za ich sprawą nawet przy ograniczonym dostępie do wody pitnej i świeżego pożywienia, każdy podróżnik jest w stanie zaspokoić wszystkie swoje podstawowe potrzeby.
Technologia liofilizacji została opracowana na początku XX wieku i wykorzystywana była na potrzeby wojska w czasie II wojny światowej. W latach 60. zyskała większy rozgłos i została wprowadzona na rynek komercyjny, gdzie błyskawicznie zdobyła serca podróżników. Jak jednak powstaje żywność liofilizowana? Do uzyskania takiego efektu najpierw należy zamrozić dany produkt, a następnie trzeba wprowadzić go do próżni. W takiej atmosferze, przy zastosowaniu bardzo niskiej temperatury i odpowiedniego ciśnienia, odparowuje się większość wody znajdującej się w żywności. Żywność ta jest pełnowartościowa – posiada mikro i makroelementy we właściwych proporcjach oraz smakuje bez zarzutu. Liofilizaty Trek’n Eat to pożywne dania, które posiadają cechy pożądane przez turystów, tj.:
posiadają długi czas przydatności,
są łatwe i szybkie w przygotowaniu,
są lekkie i zajmują mało miejsca w transporcie,
są smaczne i w pełni wartościowe.
Jedzenie liofilizowane Trek’n Eat jest pożywne i dobrze zbilansowane. Dostarcza energii podczas dużego wysiłku fizycznego, bez względu na to czy wspinamy się w górach, czy jesteśmy na wyprawie rowerowej. Trek’n Eat przy tworzeniu swoich posiłków nie używa sztucznych barwników czy wzmacniaczy smaku. Dania są smaczne, zdrowe i odżywcze. Liofilizaty Trek’n Eat zapakowane są w wodoodporne zamykane opakowania, które mogą posłużyć jako naczynie do przygotowania posiłku. Wystarczy oderwać górną część opakowania, zalać ciepłą wodą do wyznaczonej linii, chwilę poczekać, a następnie można się cieszyć przepysznym daniem na łonie przyrody, z dala od cywilizacji. Warto zaopatrzyć się również w pojemnik izolacyjny na posiłki liofilizowane Trek’n Eat, jak np. Heat Pouch Optimus, który ochroni nasze jedzenie przed zbyt szybkim wychłodzeniem, a nasze dłonie przed ewentualnym poparzeniem.
Dania liofilizowane Trek’n Eat to prawdziwa różnorodność smaków. Do wyboru mamy dania główne, zupy, śniadania i desery. Dobry dzień warto rozpocząć np. od pełnoziarnistego musli z owocami lub liofilizowanej jajecznicy z cebulką. Na obiad polecamy risotto po bałkańsku Trek’n Eat, kurczaka tikka masala lub liofilizowany gulasz irlandzki z jagnięciną. Po obiedzie chyba każdy skusi się na liofilizowany deser, waniliową leguminę ryżową lub mus czekoladowy.
Twoja opinia może być pierwsza.
Tylko zalogowani użytkownicy mają możliwość dodawania opinii.
Szczegółowe informacje odnośnie procedur związanych z opiniami o produktach przedstawione są w punkcie 10. Regulaminu. Wypełniając formularz przekazujesz nam dane osobowe. Dane osobowe w sklepie internetowym przetwarzane są zgodnie z polityką prywatności.