JESIENNA WYPRZEDAŻ MAGAZYNU Darmowa dostawa od 399 zł SPRAWDŹ >>

Makaron w wegatariańskim sosie bolońskim 180g Trek'n Eat

EAN: 4015753404285

31,99 
Ilość
wysyłka 48/72 h
Dostępna ilość: ponad 10
DARMOWA DOSTAWA od 399 zł AŻ 30 DNI
NA ZWROT
ODBIERZ 15 ZŁ ZA ZAPIS NA NEWSLETTER Odbieram

Trek'n Eat Makaron w wegatariańskim sosie bolońskim 180g danie liofilizowane na biwak

Pożywny posiłek wegetariański, który w prosty sposób przygotujesz w polowch warunkach. Wystarczy zalać danie wodą, a powstanie pyszny makaron w sosie bolońskim, bez mięsa. To pelnowartościowy posiłek, idealny na wszelkiego typu wyprawy.

Składniki: makaron 50% (grysik z pszenicy durum, jajko, sól), przyprawa (zawiera seler), bób, olej słonecznikowy, mąka ziemniaczana, cebula, maltodekstryna, sól, pietruszka, szczypionek, czosnek, pieprz, ekstrakt z rozmarynu, aromat.

Alergeny: jaja, zawiera gluten, laktoza, mleko, seler

Przyrządzanie: Gotującą się wodę wlać do linii napełnienia (590 ml) bezpośrednio do pojemnika, starannie wymieszać, zamknąć pojemnik i poczekać 5 minut.

  Wartości odżywcze  

  na 100 g      

  na porcję     

 kJ/kcal

 1562/373

2811,6/671,4

 Białko [g]

 11,8

  21,24

 Tłuszcz [g]

 8,9

  16,02

 w tym nasycone kwasy tłuszczowe [g] 

 0,9   1,62

 Węglowodany [g]

 58,7

 105,66

 w tym cukry [g]

 9,3  16,74

 Blonnik [g]

 1,6  2,88

 Sól [g]

 2,4  4,32

*wegatariańskie

Waga netto: 180 g. Po dodaniu wody: 770 g

typ dania wegetariańskie
rodzaj dania dania główne
liczba kcal na porcje 671,4
ilość kcal na 100 g 373
waga opakowania [g] 180
waga po przygotowaniu [g] 770
skład makaron 50%, przyprawa, bób, olej słonecznikowy, mąka ziemniaczana, cebula, maltodekstryna, sól, pietruszka, szczypionek, czosnek, pieprz, ekstrakt z rozmarynu, aromat
inne Alergeny: jaja, zawiera gluten, laktoza, mleko, seler

Trek'n Eat to pożywne posiłki dla każdego turysty.

TREK'N EAT TO PEŁNOWARTOŚCIOWE JEDZENIE LIOFILIZOWANE DLA KAŻDEGO TURYSTY

Marka Trek’n Eat jest bardzo dobrze znana wśród podróżników, turystów i sportowców, którzy poszukują dobrego i wartościowego jedzenia, które można przygotować zawsze i wszędzie. Taka właśnie jest żywność liofilizowana Trek’n Eat. Za sprawą wysokiej jakości oraz trosce o dobrobyt każdej osoby znajdującej się z dala od domu, obecnie marka dostępna jest w wielu krajach na świecie zasilając nie tylko ekwipunku podróżnicze, ale również zapewniając pyszne posiłki żeglarzom i żołnierzom oraz w czasie akcji humanitarnych.

HISTORIA MARKI TREK’N EAT

Marka Trek’n Eat powstała w 2004 roku, wraz z przejęciem przez Katadyn Group firmy Trekking-Mahlzeiten GmbH, zajmującej się liofilizacją produktów spożywczych. Po umiędzynarodowieniu, które nastąpiło w 2008 roku, marka została przemianowana na Trek'n Eat i pod tą nazwą sprzedawana jest obecnie. Od momentu rozpoczęcia działalności, marka tworzyła pakiety żywnościowe przeznaczone do spożywania podczas podróży, w czasie akcji ratunkowych oraz ekspedycji. Marka Trek’n Eat znajduje się w bogatym katalogu marek należących do Katadyn Group  korporacja specjalizująca się w tworzeniu rozwiązań dających podróżnikom (i nie tylko) samowystarczalność. Za ich sprawą nawet przy ograniczonym dostępie do wody pitnej i świeżego pożywienia, każdy podróżnik jest w stanie zaspokoić wszystkie swoje podstawowe potrzeby.

ŻYWNOŚĆ LIOFILIZOWANA  CO TO TAKIEGO?

Technologia liofilizacji  została opracowana na początku XX wieku i wykorzystywana była na potrzeby wojska w czasie II wojny światowej. W latach 60. zyskała większy rozgłos i została wprowadzona na rynek komercyjny, gdzie błyskawicznie zdobyła serca podróżników. Jak jednak powstaje żywność liofilizowana? Do uzyskania takiego efektu najpierw należy zamrozić dany produkt, a następnie trzeba wprowadzić go do próżni. W takiej atmosferze, przy zastosowaniu bardzo niskiej temperatury i odpowiedniego ciśnienia, odparowuje się większość wody znajdującej się w żywności. Żywność ta jest pełnowartościowa  posiada mikro i makroelementy we właściwych proporcjach oraz smakuje bez zarzutu. Liofilizaty Trek’n Eat to pożywne dania, które posiadają cechy pożądane przez turystów, tj.: 

  • posiadają długi czas przydatności, 

  • są łatwe i szybkie w przygotowaniu, 

  • są lekkie i zajmują mało miejsca w transporcie,

  • są smaczne i w pełni wartościowe.

OFERTA TREK’N EAT

Jedzenie liofilizowane Trek’n Eat jest pożywne i dobrze zbilansowane. Dostarcza energii podczas dużego wysiłku fizycznego, bez względu na to czy wspinamy się w górach, czy jesteśmy na wyprawie rowerowej. Trek’n Eat przy tworzeniu swoich posiłków nie używa sztucznych barwników czy wzmacniaczy smaku. Dania są smaczne, zdrowe i odżywcze. Liofilizaty Trek’n Eat zapakowane są w wodoodporne zamykane opakowania, które mogą posłużyć jako naczynie do przygotowania posiłku. Wystarczy oderwać górną część opakowania, zalać ciepłą wodą do wyznaczonej linii, chwilę poczekać, a następnie można się cieszyć przepysznym daniem na łonie przyrody, z dala od cywilizacji. Warto zaopatrzyć się również w pojemnik izolacyjny na posiłki liofilizowane Trek’n Eat, jak np. Heat Pouch Optimus, który ochroni nasze jedzenie przed zbyt szybkim wychłodzeniem, a nasze dłonie przed ewentualnym poparzeniem. 

PYSZNY POSIŁEK W PODRÓŻY

Dania liofilizowane Trek’n Eat to prawdziwa różnorodność smaków. Do wyboru mamy dania główne, zupy, śniadania i desery. Dobry dzień warto rozpocząć np. od pełnoziarnistego musli z owocami lub liofilizowanej jajecznicy z cebulką. Na obiad polecamy risotto po bałkańsku Trek’n Eat, kurczaka tikka masala lub liofilizowany gulasz irlandzki z jagnięciną. Po obiedzie chyba każdy skusi się na liofilizowany deser, waniliową leguminę ryżową lub mus czekoladowy.

 
Opinie klientów

Twoja opinia może być pierwsza.

Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię